Een hele goede vriend van ons heeft de afgelopen jaren lopen zwoegen om zelf een Porsche 356 Speedster Replica te bouwen. Na vele uren arbeid, bloed, zweet en tranen wist hij zijn project af te ronden. Het resultaat, werkelijk schitterend. Chapeau!!

Uiteraard zoals bij bijna elke restauratie blijven al die handige mensen die met die totaal restauratie steken. Eén van de belangrijkste punten van de restauratie, inderdaad het interieur. Zo ook bij deze Porsche 356 Speedster Replica. Vanzelfsprekend werden wij gevraagd om het interieur te gaan verzorgen en daar iets leuks mee te doen. In principe kregen wij de vrije hand bij het bedenken van het interieur zolang we ons maar aan een aantal richtlijnen hielden. We moesten het dashboard zoveel mogelijk origineel houden. Er moest bagageruimte in de deuren komen. Tevens moesten er snippers in de stoelen en in de deuren verwerkt worden. En het laatste vereiste waren de sleufgaten in de stoelen.

Alle gave creaties die we ooit bedachten maar helaas nooit toe mochten passen van klanten werden meteen op tafel gesmeten. Eerst een kijken welke van deze gave creaties wij toe konden gaan passen in deze auto. Met zweet in zijn handen heeft de eigenaar vervolgens weken toe moeten kijken hoe wij zijn auto onder handen namen.

De vloer is voorzien van bruin haarngarn boucle afgeboord met leder. De tonneau in gemaakt van Sonnenland kapstof en is zowel voor de helft als drie kwart en geheel te sluiten. De rest van het interieur is bekleed met kastanje bruin rundleder. Zoals verzocht is het dashboard zoveel mogelijk origineel gehouden. De achterkant van de stoelen hebben we gewrapped in een folie met dezelfde kleur als het exterieur. De voorkant van de stoelen zijn voorzien van snippers. Maar het meest trots zijn we zelf op de deurpanelen. De verdiepte gaten met armlegger in het midden voor bergruimte en netjes weg gewerkte deurklink, echt een genot voor het oog.

Heerlijk om na al die jaren dat idee eens vorm te zien krijgen!!