Jan de Bruijn – grootvader van huidige eigenaar Tony de Bruijn leert het vak Autobekleder in Brussel bij Carrossiers d’ Ieteren Freres.
Aansluitend start hij in Roosendaal zijn eigen Autobeklederij, en schrijft zijn bedrijf in bij de Kamer van Koophandel te Breda onder de naam Firma de Bruijn. Het is 5 februari 1929.
Zijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het repareren, herstellen en opnieuw bekleden van interieurs van koetsen, automobielen, vrachtwagentjes etc. Ook herstellen van schoeisel en paardengerei behoort tot de werkzaamheden. Immers, voorouders van Jan de Bruijn waren al schoenmaker en/of zadelmaker, voor zover bekend vanaf 1782! Tijdens de Tweede Wereldoorlog ligt het werk zo goed als stil voor Jan. Maar hij had daar een oplossing voor: uit oude fietsbanden maakte hij schooltassen en uit oude autobanden een soort klompen. De producten vonden gretig afttrek…
Toine – vader van Tony de Bruijn – leert het vak in Gent, op dezelfde ambachtelijke en intensieve manier als zijn vader. Zijn leerschool is Carrossier Gand Florent Massure. Ook Toine keert uiteindelijk terug naar Roosendaal om daar zijn eigen onderneming op te starten.
Hij vestigt zich in een bedrijfspand aan de Voorstraat 121A. De zestiger jaren breken aan. Naast het bekleden van auto’s heeft Toine zich in die jaren zeer intensief bezig gehouden met het bekleden en inrichten van cafés en dancings, voornamelijk in Zeeland en Vlaanderen. In die tijd was het zeer hip om wanden, bar en plafond te bekleden met kunstleder in een zg. bombér stijl. Ook werden er veel spiegels geplaatst aan wanden en plafonds, de zogenaamde “American Style”.
Tony de Bruijn werkt, vóór de militaire dienstplicht roept, inmiddels ook al twee jaar in de zaak en het vak wordt zo aan de volgende generatie doorgegeven.
2 augustus 1976: zestien maanden Leopardtank besturen heeft niet veel kennis opgeleverd en Tony de Bruijn treedt officieel in dienst bij het familiebedrijf en houdt zich in eerste instantie bezig met de barinrichtingen. Op 10 december 1979 wordt de Firma een BV en de naam verandert in Autobeklederij A.P. de Bruijn BV en op 18 november 1987 neemt Tony de zaak over. De derde generatie staat aan het roer!
Inmiddels heeft het bedrijf er een specialisme bijgekregen, namelijk het seriematig stoffeerwerk op grote schaal. Om precies te zijn: stofferen van rolstoelonderdelen en trapliften, alsmede het aanbrengen van individuele aanpassingen. Ook scheepvaart en busbedrijven vallen inmiddels onder de klantenkring.
Wat als kleine nevenactiviteiten is begonnen, groeit uit tot de hoofdactiviteit van het bedrijf. Ook op het gebied van klassieke interieurrestauraties groeit het bedrijf uit tot een gedegen bedrijf met naam en faam in Nederland en België. De naam Tony de Bruijn begint een begrip te worden in restauratiekringen. Door de toenemende vraag en uitbreiding van de diverse disciplines wordt het bedrijfspand aan de Voorstraat te klein en wordt er besloten om een nieuw pand te bouwen op Industrieterrein Borchwerf in Roosendaal. Met gemengde gevoelens weliswaar, want in de Voorstraat liggen heel wat wortels van het bedrijf.
Op 21 februari 1998 wordt de eerste steen gelegd voor een nieuw bedrijfspand. In juli 1998 verhuist het bedrijf naar de nieuwe locatie aan de Hogerwerf 17. De bedrijfsnaam Autobeklederij A.P. de Bruijn bv is intussen veranderd in Tony de Bruijn Stofferingen BV
Stefan de Bruijn…..de vierde generatie? Stefan, geb. 11 11 1985, heeft zijn opleiding meubelstoffeerder aan het meubileringscollege te Amsterdam met succes afgerond en is vervolgens voor een kleine drie jaar als stoffeerder bij een zeilmakerij gaan werken. Mooi meegenomen die extra kennis uit de maritieme sector. Op 1 april 2011 treed ook hij officieel in dienst bij het familie bedrijf, de vierde generatie is een feit.
Inmiddels hebben Tony en Stefan besloten om een samenwerking tot stand te brengen en zo is op 23 mei 2014 de vennootschap Tony de Bruijn Bekledingen geboren. Vader en zoon, twee generaties die zij aan zij het familiebedrijf voortzetten en hun blik op de toekomst hebben gericht.