In de geschiedenis van de 356 heeft Porsche een aantal verschillende carrosseriebedrijven gekend die haar koetswerken maakten. Eén daarvan was de firma Gläser die een korte periode de 356 cabriolet bouwde. Deze zeldzame Porsche 356 Pre-A Gläser uit 1953 is daar het resultaat van.

Toen deze wagen een aantal jaar geleden gevonden werd was er maar weinig meer van haar over. De gehele wagen moest opnieuw gebouwd worden. De restaurateur die dit werk geleverd heeft, bekend als Metal master Seppe, moeten wij wel feliciteren met dit ontzettend mooie resultaat.

Aan ons vervolgens de taak om het interieur te verzorgen en het wauw!-effect af te maken. De klant van deze wagen koos ervoor om de bekledingsmaterialen en kleuren zo origineel mogelijk te houden. Volgens het Certificate of Authenticity verliet deze Porsche in 1953 de fabriek met een volledig beige interieur en kap. De softtop en kaptonneau zijn gemaakt van de Sonnenland classic collectie in kleur donkerbeige. De kap is afgewerkt met aluminium spijkerlijsten.

Voor het interieur is gekozen voor beige haargarn in combinatie met beige leder uit de Porsche collectie van Hans Reinke. Op verzoek van de klant zijn in het interieur een aantal persoonlijke aanpassingen gemaakt ten opzichte van het origineel. Wat direct opvalt is dat in deze wagen geen originele pre-A stoelen geplaatst zijn, maar kuipstoelen uit een speedster. Deze aanpassing is een bewuste keuze in verband met de lengte van de eigenaar. Daarnaast zijn boven op de rubberen matten voorin extra matten gemaakt om het rubber te beschermen tijdens het rijden. Als laatste is er nog een tonneau gemaakt zodat de wagen volledig af te dekken is zonder de kap dicht te moeten doen. Om de twee tonneau op te kunnen bergen hebben we voor beiden een tonneautas gemaakt met Porsche logo.