De productie van de Chevrolet Corvette C1 werd in 1953 gestart. In het eerste jaar van de productie werden er slechts 300 stuks gefabriceerd. Allemaal wit met een rood interieur en cabriokap zwarte

De Corvette C1 is geproduceerd van 1953 tot 1962.  Vanaf bouwjaar 1954 zijn er steeds meer kleurcombinaties verkrijgbaar geworden, zoals de exemplaren hierboven. Voor beide wagens hebben wij een nieuwe soft top laten plaatsen in ivoor. Deze kleur past prachtig bij het crème flanken van de two tone lakwerk.

Het grootste probleem waar men tegenwoordig tegenaan loopt bij de aanschaf van een C1 is de beperkte ruimte achter het stuur. De originele stoelen zijn opgebouwd met een verenpakket en schuim op een framewerk. Dit hele pakket neemt behoorlijk wat ruimte in beslag. Om meer ruimte te creëren hebben wij gebruik gemaakt van speciaal ontworpen polyester kuipen die op het framewerk van de originele stoelen geplaatst worden. Deze kuipen worden gevuld met schuim dat we zelf in elke vorm op maat kunnen maken. In vergelijking met het origineel winnen we zowel in de rug diepte ongeveer 5cm als in de hoogte van de zitting ongeveer 5cm. Door het zelf het schuim op maat te maken hebben we alle vrijheid in het geven van maatvoering en ontwerpen van een design.

De opdracht bij de rode Corvette was het zo origineel mogelijk namaken van de stoelen, rood leder met origineel design. Bij de andere Corvette was de wens om kuipstoelen te maken die zijdelinkse stevigheid konden bieden tijdens het sportieve rijden. Om deze stoelen aan te kleden koos de eigenaar voor zwart leder. Op de stoelen is een alsacediamond patroon gestikt met garen passend bij de kleur van exterieur.