In 1961 vroeg Caroll Shelby aan AC of zij een wagen voor hem konden bouwen die beschikt was voor een V8 motorblok. Shelby monteerde een Ford V8 en de AC Cobra was een feit. Eén van de meest iconische sportwagens ooit bestaan.

Door de jaren heen zijn er al meerdere merken geweest die van de Cobra een replica hebben gebouwd.  Ook de wagen die wij in onze werkplaats hebben mogen verwelkomen is een replica, maar zeker niet minder mooi! De wagen is in 2018 geheel uit elkaar geweest. Tijdens deze rebuild heeft de Cobra een nieuwe V8 gekregen en zijn alle essentiële onderdelen vervangen. Ook het exterieur is opnieuw strak gemaakt en heeft een nieuw kleurtje gekregen. Om de wagen nog opvallender te maken werd er een passend hardtop gemaakt. Twee knappe klussen die uitgevoerd zijn door Marcel Haaksma van de firma Speedster & zo.

Na deze make-over van het exterieur mochten wij het interieur onder handen nemen. De comfortrand is volledig nieuw op maat gemaakt evenals het middenconsole. Het dashboard, de stoelen en de deuren waren al bestaand, wij hebben ze alleen verbeterd. Al deze onderdelen zijn bekleed met een camel kleurig rundleder uit onze collectie automotive leder. De vloer is afgewerkt met wol tapijt in de kleur tan afgewerkt met het rundleder. De softtop is handgemaakt van Sonneland kapstof en om alles af te werken hebben we de kofferruimte bekleed met een simpel zwart tapijt.